Summer Sale - free shipping on all orders!
Personal menu
Ara

AdBlue Arıza Çözümleme Emülatörü Neden Kullanılır?

AdBlue Arıza Çözümleri Emülatörünü Kullanmamanın Sonuçları

Son yıllarda üretilmiş olan ağır vasıta(tır, otobüs, kamyon)araçlarının hemen hemen hepsinde AdBlue sistemi kullanılmaktadır.

Bu sistem sayesinde özellikle AB ülkelerinin üzerinde durduğu Euro 4, Euro5 ve Euro 6 standartlarına uygun hale gelen ağır vasıta araçları, çevre kirliliği yaratmadan NOx seviyesini en az durumda tutmaktadır.

AdBlue çözümleme emülatörünün kullanılması durumunda, aracınızın AdBlue sıvısına ihtiyacı olmadan, aracınızda performans düşüklüğü gibi bir etken yaratmadan ve herhangi bir arıza çıkarmadan çalışmaya devam eder.

AdBlue Sistemi Nasıl Çalışır?

AdBlue sistemi genel olarak büyük araçlar olan tır, traktör ve otobüslerde kullanılmaktadır.

Örnek olarak; Scania, Mercedenz-Benz, MAN, Iveco, DAF, Volvo, Deutz, New Holland ve daha birçok markayı sayabiliriz.

AdBlue sıvısı zararlı olan egzoz gazlarını temiz hale getirerek, Avrupa Birliğinin belirlemiş olduğu Euro 4, Euro5 ve Euro 6 standartlarına uygun hale getirerek, çevre kirliliğini azaltmaya yaramaktadır.

Eğer Avrupa Birliği ülkelerinde faaliyet göstermiyorsak neden AdBlue sıvısını kullanalım?

Avrupa Birliği ülkelerinde faaliyet göstermeyen araçların AdBlue sıvısını kullanma zorunluluğu yoktur.

Böylelikle AdBlue sıvısını kullanmayarak birçok avantaj elde ederek aşağıda belirtmiş olduğumuz sorunların üstesinden gelebilirsiniz.

AdBlue kullanmanın bazı olumsuz etkenleri:

AdBlue yerine başka bir sıvı konması durumunda aracınız ciddi hasarlar görecektir.

AdBlue sıvısının Raf ömrü bir yıl olduğu için, alırken raf ömrünü yitirmemiş olmamasına dikkat etmek gerekir.

Aksi halde raf ömrü geçmiş bir AdBlue sıvısını kullanmanın zararları SRC sisteminde zararlar oluşturacaktır.

Aşındırıcı bir yapıya sahip olan AdBlue sıvısı, zaman içerisinde kullanılmak üzere konulduğu depoyu da aşındıracaktır.

Eğer bu aşınmanın uzun yol yaparken gerçekleştiğini düşünürseniz bir hayli maliyetli olması kaçınılmaz olacaktır.

AdBlue sıvısı uygun ortamda bekletilmediyse bozulacaktır. Bozulmuş AdBlue sıvısını kullanmak aracınızda sorunlara sebep olacaktır.

AdBlue sıvısı aşındırıcı bir yapıya sahip olduğu için depoya etki ettiği aşınma sonrası oluşan küçük parçaları yakıt ile birlikte motora gönderebilir.

Bu küçük parçaların yakıt filtresi üzerinde etki ettiği zararlar sonucu filtre tıkanması veya filtre değişimine sebep olacaktır.

AdBlue sıvısı yakıt tankının yanında bulunan ayrı bir tankta bulunduğu için bu tankın periyodik olarak bakımını yaptırmak gereklidir. Bu da zaman ve maliyet konusunda sıkıntılı bir durumdur.

AdBlue sistemi kullanılan araçların düzenli olarak bakım yaptırması gerekir. Bu bakım aşamasında ortaya çıkacak herhangi bir sorun karşısında maliyetiniz artacaktır. Ayrıca bu bakım size zaman kaybı da yaşatacaktır.

AdBlue sıvısı için oluşturulmuş yakıt tankının yanında bulunan tankın gereksiz yer işgal etmesi ayrıca bir sorundur.

Standartlara uygun olmayan AdBlue sıvısını aracınıza koymak SRC sisteminde olumsuz bir etki yaratarak aracınıza zarar vermektedir.

AdBlue sıvısının bitmesi durumunda Src sistemi zarar görecektir. Özellikle katalizörlerde ciddi hasarlar meydana gelecektir. Ayrıca AdBlue sıvısı bittiği anda aracınız çalışmaz duruma gelerek durabilir.

Bu durumda servisi çağırmanız gerekebilir ya da AdBlue sıvısını aracınızın gerekli bölgesine eklemeniz gerekir.

Eğer çok soğuk havalarda aracınızı kullanmak isterseniz AdBlue sıvısının hala donmamış olmasına dikkat etmeniz gerekir.

AdBlue sıvısı -11 derecede donmaya başlayacaktır.

Ayrıca AdBlue sistemi genellikle arıza çıkaran bir sistem olduğundan size hem zaman kaybetmeye hem de maliyetinizi arttırmaya yardımcı olacaktır.

Kurulumu ve kullanımı oldukça basit olan AdBlue çözümleme emülatörü sisteme dâhil edildiğinde aracın performansını hiçbir şekilde etkilemeyerek, siz değerli müşterilerimizin önem vermiş olduğu zaman kaybı ve maliyet sıkıntılarını ortadan kaldırmaktadır. Bizlere 0850 755 0230 numaramızdan ulaşabilirsiniz. 

Yorumunuzu bırakın